Domov

Turizem

Kulturno poslovni center Majšperk

Športni objekti Majšperk

 

   
 
  Občina po meri invalidov
  Haloški radovedneži
  Investicije
  Vloge in obrazci
  Register predpisov
  Natečaji
  Razpisi
 
  Obvestila uporabnikom portala
   
 

 
 
 
 
 
Županja
Občinska uprava \ Županja
 
Dr. Darinka Fakin
Elektronski naslov: darinka.fakin@majsperk.si
 
Pozdravljeni!
Veseli me, da ste se ustavili na naši spletni strani in upam, da boste našli kako zanimivo in uporabno informacijo. V tej rubriki pa vam želim podati tudi nekaj osnovnih informacij o sebi.

 

Sem Darinka Fakin, roj. Pislak, 30. 01. 1961, in danes živim z možem Brankom in sinom Tomažem na Bregu 47/b, Majšperk. Funkcijo županje opravljam nepoklicno, saj sem kot redna profesorica zaposlena na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za strojništvo, na Oddelku za Oblikovanje in tekstilne materiale.

 

 

Osnovno šolo sem obiskovala v Majšperku in nadaljevala šolanje na Gimnaziji Dušana Kvedra Ptuj. Svoj dodiplomski študij sem končala na takratni Tehniški fakulteti Maribor in se leta 1985 zaposlila v Tovarni volnenih izdelkov v Majšperku. Med delom sem kot mlada raziskovalka končala tudi magistrski študij. Po več kot 15-letnem delu v industriji sem se leta 2000 zaposlila na Fakulteti za strojništvo, kjer sem leta 2004 tudi doktorirala. Med svojim delom sem vseskozi aktivna tudi na raziskovalnem področju, sem avtorica ali soavtorica številnih izvirnih znanstvenih člankov, patentov, raziskovalnih nalog, elaboratov, študij, strokovnih člankov, avtorica in soavtorica učbenikov in navodil za vaje.

 
V lokalno politiko sem se vključila že leta 1994, ko je nastala naša Občina Majšperk. V prvem mandatu sem bila predsednica Občinskega sveta, v drugem podžupanja in sedaj opravljam četrti mandat funkcijo županje. Ta funkcija mi predstavlja velik izziv, saj vemo, da je uvedba lokalne samouprave prinesla tudi našemu okolju velike priložnosti. To se opazi skoraj na vsakem koraku. V teh letih smo izvedli številne pomembne investicije na področju infrastrukture, izobraževanja, športa, kulture, turizma, gospodarstva, varovanja in urejanja okolja ter na področju delovanja društev. Vse to nam je uspelo, ker smo bili sposobni delati skupaj.
 

Zato vabim vse, ki imate nove ideje za nove čase, da se nam pridružite. Vse tiste, ki ste našo spletno stran obiskali, da izveste kaj več o naši občini in njeni bogati kulturni dediščini, pa vabim, da nas obiščete in se prepričate, da je pri nas lepo.  

 

Dr. Darinka Fakin, županja

 
     
  Občina Majšperk  
  Majšperk 39  
  2322 Majšperk  
  Telefon: 02 795 08 30  
  Fax: 02 794 42 21  
  e-naslov: obcina.majsperk@majsperk.si  

Domov  |  Kontakti  | Center za varnost osebnih podatkov | Pravno obvestilo   |  Avtorji

 
 
 
     
 

© 2018 by Občina Majšperk. Vse pravice kopiranja pridržane.

 
 

Design by provix.si

 
 

Spletna stran www.majsperk.si ne uporablja piškotkov - Zakon o elektronskih komunikacijah ZEK-om1.