Domov

Turizem

Kulturno poslovni center Majšperk

Športni objekti Majšperk

 

   
 
  Občina po meri invalidov
  Haloški radovedneži
  Investicije
  Vloge in obrazci
  Register predpisov
  Natečaji
  Razpisi
  Seje OS
 
  Obvestila uporabnikom portala
   
 

 
 
 
 
 
Županja
Občinska uprava \ Županja
 
 

Red. prof. dr. Darinka Fakin,

Županja Občine Majšperk

 
 
 
Pozdravljeni! 
Veseli me, da ste se ustavili na naši spletni strani in upam, da boste našli kako zanimivo in uporabno informacijo.

Naša občina je nastala po uvedbi lokalne samouprave in deluje kot samostojna od 1.1.1995. Pri nas živijo delovni in pošteni ljudje in mi še nismo pozabili kaj pomeni pomagati drug drugemu in skupaj skrbeti za boljše pogoje. Zelo smo lahko ponosni na naša društva, ki ves čas skrbijo, da potekajo številni dogodki in druženja. Ker se naša občina nahaja na področju Haloz in meji na Dravsko polje je naša narava neokrnjena, pri nas lahko živimo zdravo in dihamo čist zrak.
Zame so to kraji, kjer je vredno živeti, še bolje pa je če lahko v teh krajih tudi ustvarjam in na ta način prispevam k še boljšim in bolj prijaznim ter raznolikim pogojem življenja.
Pridružite se nam tudi vi in ustvarjajmo skupaj.
 
 

 

Življenjepis: 
Sem torej Darinka Fakin, roj. Pislak, 30. 01. 1961, in danes živim z možem Brankom na Bregu 47/b, v Majšperku. Z možem imava sina Tomaža, ki prav tako skupaj z ženo Nušo živi v kraju Breg. Funkcijo županje opravljam nepoklicno, saj sem kot redna profesorica zaposlena na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za strojništvo, na Oddelku za Oblikovanje in tekstilne materiale. 
 
Osnovno šolo sem obiskovala v Majšperku in nadaljevala šolanje na Gimnaziji Dušana Kvedra Ptuj. Svoj dodiplomski študij sem končala na takratni Tehniški fakulteti Maribor in se leta 1985 zaposlila v Tovarni volnenih izdelkov v Majšperku. Med delom sem kot mlada raziskovalka končala tudi magistrski študij. Po več kot 15-letnem delu v industriji sem se leta 2000 zaposlila na Fakulteti za strojništvo, kjer sem leta 2004 tudi doktorirala. Med svojim delom sem vseskozi aktivna tudi na raziskovalnem področju, sem avtorica ali soavtorica številnih izvirnih znanstvenih člankov, patentov, raziskovalnih nalog, elaboratov, študij, strokovnih člankov, avtorica in soavtorica učbenikov in navodil za vaje. 
 
V lokalno politiko sem se vključila že leta 1994, ko je nastala naša Občina Majšperk. V prvem mandatu sem bila predsednica Občinskega sveta, v drugem podžupanja in sedaj opravljam svoj peti mandat funkcijo županje. Ta funkcija mi še vedno predstavlja velik izziv, še vedno vidim številne zadeve s katerimi lahko izboljšamo pogoje za življenje pri nas in izkoristimo to, kar nam je prinesla uvedba lokalne samouprave. V preteklih letih smo veliko gradili. To se opazi skoraj na vsakem koraku. V teh letih smo izvedli številne pomembne investicije na področju infrastrukture, kjer smo skoraj v celoti prenovili vodovod in ga razširili na nepokrita območja, zgradili smo več sistemov za čiščenje odpadnih vod in obnovili ter modernizirali številne ceste. Na področju izobraževanja smo zgradili novo osnovno šolo in vrtec, zgradili smo sodoben športni park, v okviru gradnje KPC-ja zgradili sodobno kulturno dvorano, skozi gradnjo infrastrukture na področju turizma, kjer mislim tudi na našo Baziliko Marije zavetnice, skrbeli za razvoj turizma, gospodarstva, varovanja in urejanja okolja ter skrbeli tudi za primerne pogoje delovanja naših številnih društev. Pri tem nikakor ne smemo izpustiti gasilcev, ki predstavljajo zelo pomemben element pri varovanju ljudi in premoženja, predvsem pa temelji njihovo delo na prostovoljstvu in so ljudje, ki jih posnemajo številni mladi na kar smo seveda ponosni. Vse to nam je uspelo, ker se na lokalnem nivoju nismo šli visoke politike, predvsem, pa nas je bilo vedno dovolj tistih, ki smo želeli in uspeli delati skupaj. 
 
Zato vabim vse, ki imate nove ideje za nove čase, da se nam pridružite. Vse tiste, ki ste našo spletno stran obiskali, da izveste kaj več o naši občini in njeni bogati kulturni dediščini, pa vabim, da nas obiščete in se prepričate, da je pri nas lepo.  
 
 

Dr. Darinka Fakin, županja

 
     
  Občina Majšperk  
  Majšperk 39  
  2322 Majšperk  
  Telefon: 02 795 08 30  
  Fax: 02 794 42 21  
  e-naslov: obcina.majsperk@majsperk.si  

Domov  |  Kontakti  | Center za varnost osebnih podatkov | Pravno obvestilo   |  Avtorji

 
 
 
     
 

© 2020 by Občina Majšperk. Vse pravice kopiranja pridržane.

 
 

Design by provix.si

 
 

Spletna stran www.majsperk.si ne uporablja piškotkov - Zakon o elektronskih komunikacijah ZEK-om1.