Domov

Turizem

Kulturno poslovni center Majšperk

Športni objekti Majšperk

 

   
 
  Občina po meri invalidov
  Investicije
  Vloge in obrazci
  Register predpisov
  Natečaji
  Razpisi
 
  Obvestila uporabnikom portala
   
 

 
 
 
 
 
Občina Majšperk
Objava obvestila glede prestrukturiranja vinogradov
Dne : 10.05.2017

 

Spoštovani,
obveščamo vas, da je Vlada RS v čeraj sprejela spremembo Uredbe o izvajanju podpornega programa v vinskem sektorju, s katero se spreminja rok za vložitev vloge za podporo za prestrukturiranje vinogradov in dodaja obveza pregleda vinograda na kraju samem pred izkrčitvijo. Uredba bo predvidoma objavljena v današnjem Uradnem listu št. 23/17.

Ključne novosti v zvezi z ukrepom prestrukturiranja vinogradov sta dve:
1) Od letos dalje se vloge za podporo vlagajo med 1. aprilom in 15. junijem (in ne do 15. decembra, kot je veljalo doslej) --> za prestrukturiranje, ki se bo izvedlo jeseni 2017 ali spomladi 2018, se vlogo vloži na ARSKTRP do 15. junija letos!

2) Za vse nove izkrčitve vinogradov, na podlagi katerih se uveljavlja podpora za prestrukturiranje, bo ARSKTRP že pred krčitvijo starega vinograda opravila ogled in izmero vinograda, ki se ga namerava izkrčiti zaradi prestrukturiranja. Ogled in izmera se opravita po oddaji vloge za podporo, vendar najpozneje do 1. septembra istega leta. Izkrčitev vinograda se lahko izvede šele po opravljenem ogledu vinograda s strani ARSKTRP; če se izvede prej, pridelovalec ni upravičen do podpore za prestrukturiranje. Ta določba se uporablja le za tiste vinograde, za katere je bilo dovoljenje za zasaditev vinske trte pridobljeno po uveljavitvi spremembe uredbe --> to pomeni, da se ogled in izmera pred izkrčitvijo ne bo izvajala za tiste vinograde, ki že imajo izdana dovoljenja ali pa jih bodo pridobili do 20.5.(ko bo uredba stopila v veljavo).

Vse podrobnosti in celotno obvestilo vinogradnikom o sajenju vinske trte in možnostih uveljavljanja podpor za sajenje vinogradov, so v prilogi, objavljene pa bodo tudi na spletni strani MKGP in ARSKTRP.

Prosimo, da o novostih obvestite vinogradnike, upravne enote in KGZS pa prosimo, da obvestilo objavijo tudi na svojih oglasnih deskah (v ta namen prilagam tudi wordovo različico celotnega obvestila).

Za vsa morebitna pojasnila smo vam na voljo.

Lep pozdrav,
Mojca Jakša
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
Sektor za kmetijske trge
 
 
Več v priponki :

Obvezna pridobitev dovoljenja za zasaditev in možnost uveljavljanja podpore

Sprememba roka za oddajo vloge za podporo  za prestrukturiranje vinogradov
 
 
 
 
     
  Občina Majšperk  
  Majšperk 39  
  2322 Majšperk  
  Telefon: 02 795 08 30  
  Fax: 02 794 42 21  
  e-naslov: obcina.majsperk@majsperk.si  

Domov  |  Kontakti  | Center za varnost osebnih podatkov | Pravno obvestilo   |  Avtorji

 
 
 
     
 

© 2018 by Občina Majšperk. Vse pravice kopiranja pridržane.

 
 

Design by provix.si

 
 

Spletna stran www.majsperk.si ne uporablja piškotkov - Zakon o elektronskih komunikacijah ZEK-om1.